Ξεπέρασε την κορυφαία επίδοση του Κώστα Φιλιππίδη από το 2017.

Ο Εμμανουήλ Καραλής βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ στον κλειστό στίβο με άλμα στα 5,86 μέτρα, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας του 37ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, στο ΣΕΦ.

Ο αθλητής του Χάρη Καραλή και του Ολυμπιακού ξεπέρασε με τη δεύτερη το παραπάνω ύψος και βελτίωσε το 5,85 μ. του Κώστα Φιλιππίδη από τις 3 Μαρτίου του 2017.

Παράλληλα, έγινε ο τρίτος καλύτερος άλτης για φέτος στην Ευρώπη.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεσήκωσε τους θεατές που βρέθηκαν στο φαληρικό στάδιο με μια εντυπωσιακή αγωνιστική εμφάνιση κι έδειξε ότι είναι έτοιμος για το μεγάλο ραντεβού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Ο 24χρονος άλτης  ξεκίνησε τον αγώνα με επιτυχημένα άλματα στα 5,30 μ., 5,40 μ., 5,50 μ. πέρασε τα 5,65 μ. με τη δεύτερη, τα 5,72 μ. με την τρίτη και τα 5,86 μ. με τη δεύτερη προσπάθεια.

Στη συνέχεια ο αθλητής του Χάρη Καραλή επιχείρησε να ξεπεράσει εκ νέου το ρεκόρ βάζοντας τον πήχη στα 5,92 μ., άλμα που έδειξε ότι δεν είναι μακριά παρότι σήμερα απέτυχε να περάσει δύο φορές.

«Το ΣΕΦ είναι το σπίτι μου. Όποτε έρχομαι να αγωνιστώ η ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος είναι εντυπωσιακή και σήμερα έκανα επιτέλους το πανελλήνιο ρεκόρ που πάντα ήθελα να κάνω», είπε αρχικά.

Απατώντας στο εάν ανησύχησε από τις τελευταίες εμφανίσεις σε Καρλσρούη, Τορούν και Ουψάλα, επεσήμανε: «Εγώ και ο προπονητής μου ήμασταν σίγουροι ότι από μικρές ατέλειες δεν βγήκαν τα ύψη.

Σήμερα στο ΣΕΦ ήρθαμε με στάνταρ κοντάρια και λαβές και διάφορα άλλα τεχνικά θέματα που λύσαμε και βγήκε το μεγάλο ρεκόρ. Και τα 5,92 μ. ήταν πολύ κοντά, αλλά κουράστηκα γιατί έκανα πολλές προσπάθειες.

Τα 5,92 μ. είναι ένα ύψος που το έχω. Τα 5,85 μ. είναι ύψος μεταλλίου σε μεγάλη διοργάνωση. Ελπίζω να κάνω μια τέτοια εμφάνιση και στην Κωνσταντινούπολη».

Πέρα από το ρεκόρ το επόμενο σημαντικότερο που συνέβη σήμερα στον αγώνα του Καραλή ήταν ότι το ευχαριστήθηκε και πέρασε όμορφα.

Όπως συμπλήρωσε: «Είμαι άνθρωπος που όταν ευχαριστιέμαι τον αγώνα βγαίνουν και οι μεγάλες επιδόσεις. Και σίγουρα θα ευχαριστηθώ και τους επόμενους αγώνες που θα έρθουν».

Ο Εμμανουήλ Καραλής θα κάνει το τελευταίο του τεστ πριν από το Ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης στο μίτινγκ του Ζάγκρεμπ την ερχόμενη Τρίτη.

Το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ πήρε ο Γιάννης Ρίζος (Άρης) με άλμα στα 5,40 μ. και στην τρίτη θέση ήταν ο Πέτρος Χατζίου (Παναθηναϊκός) με 5,30 μέτρα.

Πανελλήνιο ρεκόρ στα 5.86μ ο τρομερός Μανόλο:




Φοβερός και στα 5.72μ ο Μανόλο:




Πέρασε τα 5,65μ ο Καραλής – Το πανηγύρισε με κραυγή:



«Όταν αγωνίζομαι στο ΣΕΦ αισθάνομαι την αγάπη του κόσμου»:



Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Στίβος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι