Απογειώθηκε στο Κοπέρνικους Καπ στο Τορούν ο 25άχρονος άλτης.

Ο Μίλτος Τεντόγλου στη συνέντευξη Τύπου για το Κοπέρνικους Καπ στο Τορούν μίλησε με ενθουσιασμό για τη συμμετοχή του στη διοργάνωση, σε έναν αγωνιστικό χώρο που χαρακτήρισε από τους καλύτερους που έχει αγωνιστεί.

Λίγες ώρες αργότερο ο κορυφαίος άλτης του κόσμου απέδειξε τι εννοούσε. Με άλμα στα 8,40 μ. στη δεύτερη προσπάθειά του έγινε ο κορυφαίος άλτης φέτος στον κόσμο, στον μόλις δεύτερο αγώνα του στη σεζόν και δίχως να έχει ακόμη φτάσει στην κορύφωση της προπόνησής του.

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε τον αγώνα του με 8,07 μ. συνέχισε με 8,40 μ., σημείωσε 8,24 μ. στο τρίτο άλμα άφησε την τέταρτη προσπάθεια, σημείωσε 8,27 μ. στο πέμπτο άλμα και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση.

To 8,40 μ. είναι το έκτο άλμα στην καριέρα του Τεντόγλου και το δεύτερο καλύτερο του στον κλειστό στίβο, πίσω από το 8,55 μ. στο Παγκόσμιο του Βελιγραδίου το 2022.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία τη δυναμική του και τη συνέπεια του σε μεγάλες προσπάθειες.

Ο 25χρονος αθλητής είχε ανοίξει τη σεζόν πριν λίγες ημέρες στο Γκέτεμποργκ με 8,12 μ. και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να πετύχει ένα πολύ μεγάλο άλμα.

Όλα δείχνουν πως η συνέχεια θα είναι εξαιρετικά συναρπαστικό και πως ο Τεντόγλου θα μπορέσει να θέσει νέους μεγάλους στόχους σε σχέση με τις επιδόσεις που είναι σε θέση να πετύχει.

Ο αθλητής είναι αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης και παράλληλα υποψήφιος να γίνει ο πρώτος αθλητής στην ιστορία της διοργάνωσης με τρία χρυσά στο μήκος.

Ο επόμενος αγώνας του Τεντόγλου θα γίνει μπροστά στο ελληνικό κοινό στις 18 Φεβρουαρίου, ενώ έπειτα θα συμμετάσχει στο μίτινγκ της Μαδρίτης (22/2), στην τελευταία του εμφάνιση πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Στίβος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ