Οι δηλώσεις του Έλληνα άλτη για το άλμα που του ακύρωσαν στο Τορούν.

Ο Μίλτος Τεντόγλου «προσγειώθηκε» στα 8,41 μ. στο μήκος στο μίτινγκ του Λιεβέν και επιβεβαίωσε τη συνέπειά του στα μεγάλα άλματα και την ικανότητά του να αντιδράει σε όλες τις συνθήκες.

Ο κορυφαίος άλτης του πλανήτη ενημερώθηκε πως ακυρώθηκε η επίδοσή του (8,40μ.) στο Τορούν, ωστόσο το ίδιο βράδυ φρόντισε να επιστρέψει στην κορυφή του κόσμου κάνοντας έναν από τους καλύτερους αγώνες της καριέρας του.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι είχε τέσσερα άλματα πάνω από τα 8,30 μ. πετυχαίνοντας διαδοχικά 8,32 μ., 8,37 μ., 8,34 μ., 8,41 μ. και άφησε τις δύο τελευταίες προσπάθειες, αφού είχε πετύχει το σκοπό του.

Ο 25άχρονος άλτης έδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι μακράν ο σταθερότερος και αποτελεσματικότερος άλτης του πλανήτη και πως δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να του ανακόψει την ξέφρενη πορεία.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο και πρωταθλητής Ευρώπης του Μονάχου κατέχει και πάλι την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, με τον ίδιο να αναφέρει σχετικά: «Ήταν απαράδεκτο αυτό που έγινε.

Ήταν προσβολή για εμένα και για άλλους αθλητές και για αυτό πολλοί ξένοι αθλητές με υποστήριξαν αμέσως. Καλά οι Έλληνες, εντάξει…

Γέλασα πολύ, στο τέλος της ημέρας, ήταν πολύ αστεία όλα αυτά που έγραφαν και όλος ο χαμός, δεν το περίμενα και τους ευχαριστώ όλους».

Κληθείς να σχολιάσει εάν ένα παπούτσι μπορεί να κάνει έναν αθλητή καλό, επεσήμανε: «Προφανώς, αυτό δεν ισχύει, για αυτό τους κοροϊδεύουμε. Και δεν είναι μόνο αυτό, είναι και άλλα που κάνουν».

Αναφορικά με το τι έκανε όταν έμαθε πως του πήραν πίσω το ρεκόρ, πρόσθεσε: «Κατάλαβα ότι ήταν αδικία και προσπάθησα να το εξηγήσω και σε αυτούς πρώτα από όλα.

Ψάχνονταν, δεν ήξεραν τι τους γίνεται και ποιο καρφί ήταν εντάξει και ποιο όχι και τελικά είπαν ότι απαγορεύεται αυτό το καρφί στο παπούτσι, αλλά το θεώρησα αδικία, για αυτό κι έκανα αυτή την ανάρτηση».







Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Στίβος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα