Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος χάρισε στη χώρα μας το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Κωνσταντινούπολης, αφού «προσγειώθηκε» στο τριπλούν στα 16,58 μ. και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο άλτης του Δημήτρη Βασιλικού εξαργύρωσε τη σκληρή δουλειά και τη συνέπεια και κατάφερε σε έναν αγώνα με διαθέσιμα τα δύο από τα τρία μετάλλια -το πρώτο ήταν κλεισμένο από τον Πορτογάλο Πιτσάρδο- να ανέβει στο βάθρο των νικητών και κατακτήσει το πρώτο το μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση.

Ο Ανδρικόπουλος ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα με 16,20 μ., ήταν άκυρος στο δεύτερο και τρίτο άλμα, πέτυχε 15,91 μ. στο τρίτο και κατάφερε να κάνει την υπέρβαση στο πέμπτο με το 16,58 μ., που είναι ρεκόρ του στον κλειστό στίβο, αφού είχε 16,39 μέτρα.

Παράλληλα ο 26άχρονος «έπιασε» στην έκτη θέση όλων των εποχών στο αγώνισμα στον κλειστό στίβο τον Σταμάτη Λένη.

Ο Δημήτρης Τσιάμης για μία ακόμη φορά έδωσε το παρών σε μια έναν μεγάλο τελικό, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα του όπως θα ήθελε.

Ο αθλητής είχε καλύτερη προσπάθεια στα 16,39 μ., που του χάρισε την έβδομη θέση. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη πάτησε περίπου 20 πόντους πίσω στο 16,39 μ., ενώ είχε δύο οριακά άκυρα άλματα.

Μάλιστα, στην έκτη του προσπάθεια ζήτησε από την κριτή να δει σε βίντεο το πάτημά του. ο ΣΕΓΑΣ έκανε ένσταση για το τελευταίο άλμα του αθλητή, το οποίο όμως ορθά δόθηκε άκυρο.

Ο μοναδικός Πέδρο Πιτσάρδο ήταν νικητής με 17,60 μ., κορυφαία επίδοση στον κόσμο και παράλληλα συνέχισε το μοναδικό σερί νικών από το 2021 μέχρι και σήμερα σε όλες τις μεγάλες διοργάνωσης.

Ο Γερμανός Μαξ Χες ανέβηκε για τέταρτη φορά στο τρίτο σκαλί του βάθρο στη διοργάνωση με άλμα στα 16,57 μέτρα.

Ν. Ανδρικόπουλος: «Ελπίζω με το μετάλλιο να δώσω χαρά στις οικογένειες των θυμάτων, πολύ βαρύ το κλίμα»:
Δ. Τσιάμης: «Πικρία γιατί θα μπορούσα να πάρω ένα μετάλλιο, η σκέψη μας στους Έλληνες, ο πόνος είναι αβάσταχτος»:Τρομερά άτυχος ο Τσιάμης, για χιλιοστά ακυρώθηκε το «μεγάλο» τελευταίο άλμα του:Τρομερός Ανδρικόπουλος, «πέταξε» στα 16.58μ και «έφυγε» για το ασημένιο:
Στα 16.39μ. το πέμπτο άλμα του Τσιάμη:
«Πέταξε» στα 17.63μ. με κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο ο Πιτσάρδο:Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Στίβος

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ