Ανερχόμενη δύναμη στο UFC, η Crystal Vanessa Demopoulos, η Κρυσταλία Βανέσα Δημοπούλου, δηλαδή, έχει στενή σχέση με την Ελλάδα. Και από μικρή είχε στενή σχέση και με το γυμνό pole dancing. Είναι κάτι που τη βοήθησε και στη νέα επαγγελματική της ασχολία, ως μαχήτρια MMA...

Βανέσα Δημοπούλου: Από στρίπερ… μηχανή πυξ λαξ! Το UFC, Ultimate Fighting Championship ιδρύθηκε ως εταιρεία αθλητικού θεάματος το 1993. Και από το 2011 είναι η μεγαλύτερη του είδους στον κόσμο. Με πάνω από 600 αγώνες το χρόνο, σε 12 κατηγορίες βαρών, αντρών και γυναικών, η μεγαλύτερη μπίζνα MMA (Mixed Martial Arts, Μεικτές Πολεμικές Τέχνες), το UFC, τζιράρει σε επίπεδο άνω των 3,5 δισ. δολαρίων το χρόνο. Μόνο η συνεργασία με το ESPN του αποφέρει +300.000.000 δολάρια ετησίως. Είναι, γενικά, μια σοβαρότατη υπόθεση στις ΗΠΑ. Και έχει, πλέον και πολύ ελληνικό χρώμα.

Ο λόγος είναι η Βανέσα Δημοπούλου. Η “Crystal Vanessa Demopoulos”, αγωνίζεται στο UFC από πέρυσι τον Αύγουστο, με το παρατσούκλι “μικρό τέρας”. Little Monster. Η Βανέσα πέτυχε δύο νίκες στα σημεία, πρόσφατα, απέναντι στην Τζιν Γιου Φρέι. Και ο πανηγυρισμός της ήταν να πηδήξει στην αγκαλιά του θρυλικού Μάικλ Μπίσπινγκ. Ο Μπίσπινγκ, που γεννήθηκε σε μια αγγλική στρατιωτική βάση στην Κύπρο, το 1979, παραμένει ο μοναδικός Βρετανός πρωταθλητής του UFC. Και από το 2019 είναι και στο Hall of Fame του.

Σήμα κατατεθέν της ο πανηγυρισμός-αγκαλιά!

Η Βανέσα έχει πανηγυρίσει με τον ίδιο τρόπο και πριν από μερικούς μήνες, την πρώτη της νίκη στο UFC, στην αγκαλιά του Τζο Ρόγκαν, διάσημου σχολιαστή της διογργάνωσης. Πάει να γίνει το σήμα-κατατεθέν της. Και ίσως σύντομα να βρεθεί σε… πολλές αγκαλιές. Διότι η βελτίωσή της  είναι εκθετική, παρότι άρχισε προπόνηση στις MMA σε σχετικά μεγάλη, για το χώρο, ηλικία. Στα 21 της. Αλλά δεν είχε ήδη, τότε, μικρή εμπειρία από καυγάδες. Κι ένα επιπλέον προσόν: τρομερή ευλυγισία και δύναμη από το γυμνό pole dancing. Διότι αυτή ήταν τότε -και παρέμεινε για χρόνια- η δουλειά της. Το στριπτίζ.


Για να πάρουμε τα πράγματα απ’ την αρχή, η Βανέσα είδε το φως της ζωής στο Κλίβελαντ του Οχάιο, στις 23 Σεπτεμβρίου του 1988. Όμως, η Ελλάδα ήταν ο τόπος που πέρασε τα παιδικά της χρόνια, με τους παπούδες της και τα ελληνικά η πρώτη γλώσσα της. Η επιστροφή στις ΗΠΑ σήμαινε δύσκολες καταστάσεις για το μικρό κορίτσι που, επειδή δε μιλούσε καλά αγγλικά και ήταν και μισή Ελληνίδα, έφαγε μπόλικο μπούλινγκ στο σχολείο. Οι καυγάδες ήταν στην καθημερινότητά της όσο μεγάλωνε.

Ζωή στο δρόμο, επιστροφή στο σπίτι και το στριπτίζ…

Και η υπόλοιπη όμως δεν ήταν τόσο ρόδινη. Με γονείς που και οι δύο εργάζονταν στη νύχτα (πατέρας DJ και μητέρα στρίπερ), η Βανέσα έμπλεξε με ναρκωτικά, το έσκασε απ’ το σπίτι και έμεινε άστεγη για κάποιο καιρό. Η ζωή στο δρόμο, σκληρή, έκανε την Little Monster… αυτό ακριβώς. Και το να βαδίσει στα χνάρια της μητέρας της, στα 20 της ήταν πρόοδος για την ίδια.“Μεγάλωσα σ’ αυτό το χώρο. Μου ήταν πολύ οικείος. Ήταν, απλώς, σα να ακολουθώ την οικογένειά μου”, έχει πει. “Και με την καθοδήγηση της μητέρας μου ήξερα και πώς να αποφύγω τις κακοτοπιές. Δεν πήρα ποτέ το κακό μονοπάτι”.


Η δύναμη και η ευλυγισία της από το στριπτίζ σε στύλο, έδωσε την ιδέα στη Βανέσα να δοκιμάσει και στις μικτές πολεμικές τέχνες. Για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα έκανε και τα δύο. Το πρωί προπόνηση MMA, το Σαββατοκύριακο στριπτίζ σε κλαμπ. Ερασιτεχνικά παλεύει από το 2012. Και η νίκη της στο ντεμπούτο της απέναντι στη Τζίνα Έλιοτ, στις 27 Οκτωβρίου του 2012, την έπεισε να παραμείνει στο χώρο των MMA. Έγινε επαγγελματίας το 2017, μετράει ως τώρα 8 νίκες και 4 ήττες και έχει πλέον αφήσει στο παρελθόν το στριπτίζ.

Η ατέλειωτη προπόνηση και το… αρνάκι

Περνάει ατέλειωτες ώρες στο γυμναστήριο (“η ζωή μου είναι προπόνηση και περίπατοι στο βουνό, όταν θέλω να χαλαρώσω”) και έχει πλέον πιο υψηλούς στόχους. Φυσικά, έχει και ειδικό πρόγραμμα διατροφής. Και σ’ αυτό η… ελληνική καταγωγή δε βοηθά και πολύ, ειδικά όταν η πρόταση του παππού για κάτι δυναμωτικό ήταν -τι άλλο;- αρνί.

“Είπα μέσα μου: ω Θεέ Μου”, λέει η Crystal Vanessa που, ωστόσο δε λέει όχι σε τίποτε (άλλο) ελληνικό. “Τρώω και ελληνικό φαγητό σπίτι, χορεύω ελληνικούς χορούς και, γενικά, ζω την ελληνική ζωή”, λέει. Και πολύ καλά κάνει -έστω κι αν σνομπάρει για λόγους όχι απόλυτα σωστούς διατροφικά, ένα καλομαγειρεμένο αρνάκι…

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Showbiz

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πολεμικές Τέχνες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι