Ιστορικό τρεμπλ για τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ολυμπιακός είναι ο Κυπελλούχος Ελλάδας Aνδρών 2023 στην επιτραπέζια αντισφαίριση, καθώς στον τελικό στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού με 3-0.

Έτσι, έκλεισε με ιστορικό τρεμπλ (μοναδικό γενικά στο άθλημα) την αγωνιστική χρονιά 2022-2023, δεδομένου ότι κατέκτησε νωρίτερα το πρωτάθλημα Ελλάδας και το Europe Trophy.

Με δύο από τους ξένους αθλητές στη σύνθεσή του, αλλά και τον βασικό στην εθνική μας ομάδα Ανδρών Γιώργο Σταματούρο, τον οποίο δεν είχε στο πρωτάθλημα της Α1, ήταν φαβορί για την πρωτιά και το επιβεβαίωσε με το δεύτερο σερί Κύπελλο Ελλάδας.

Πολύ καλή από την άλλη πλευρά ήταν και η προσπάθεια του Παναθηναϊκού, ο οποίος αναδείχτηκε φέτος νικητής του Κυπέλλου Αττικής και με αμιγώς ελληνική τριάδα διεκδίκησε το καλύτερο και στο Κύπελλο Ελλάδας, όπου ήταν και πέρυσι στο καθοριστικό ματς για το χρυσό μετάλλιο.

Το χάλκινο μετάλλιο πήρε o OEA Θεσσαλονίκης, που νίκησε 3-1 τον Άρη Νικαίας στον «μικρό» τελικό.

Κατά συνέπεια, η κατάταξη στις τρεις πρώτες θέσεις ήταν ακριβώς ίδια με την αντίστοιχη διοργάνωση του 2022.

Επτά ομάδες πήραν μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών (δεν συμπληρώθηκε ο ελάχιστος αριθμός για τις Γυναίκες), διαγωνίστηκαν σε ταμπλό προοδευτικού νοκ άουτ κι έγινε πλήρης διαβάθμιση.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, που ήταν νούμερο 1 και 2 αντίστοιχα στα φαβορί, έφτασαν στον τελικό σημειώνοντας από δύο νίκες με 3-0.

Οι Πειραιώτες απέναντι στον Άρη Βούλας και τον ΟΕΑ Θεσσαλονίκης και οι Αθηναίοι κόντρα στον ΑΣ Γυμνάσιο και τον Άρη Νικαίας.

Στον προημιτελικό γύρο ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης είχε χρησιμοποιήσει τον Τάσο Ρηνιώτη και τον Σωκράτη Γιαννούτσο.

Ο Παναθηναϊκός αντίθετα παρέταξε την ίδια τριάδα με τον τελικό σε όλα τα ματς (Κωνσταντίνο Αγγελάκη, Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο, Νίκο Αντωνάδη) και είχε στην τεχνική καθοδήγηση τον Νίκο Ζέρβα.

Ο αήττητος σε όλη τη σεζόν Ολυμπιακός είχε τις πιθανότητες με το μέρος του και το εναρκτήριο ματς ήταν κρίσιμο στο αν θα διευκολυνόταν το έργο του ή θα κυνηγούσε με αξιώσεις την υπέρβαση ο Παναθηναϊκός.

Αυτό γιατί ο Αγγελάκης αποτελούσε τη μεγάλη απειλή έχοντας τρεις νίκες φέτος κόντρα στους ξένους του Ολυμπιακού.

Τελικά ο Σταματούρος ήταν απόλυτα έτοιμος να βοηθήσει και φέτος μόνο στο Κύπελλο, πήρε τη νίκη με 3-1 σετ και με λιγότερη πίεση πια ο Ολυμπιακός έφτασε σε περίπου 1,5 ώρα στο τελικό 3-0 με δύο ακόμα νίκες από τον Κροάτη Τόμισλαβ Πουκάρ και τον Πορτογάλο Ζοάο Μοντέιρο, που προέρχονταν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ατομικών Αγωνισμάτων του Ντέρμπαν.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-3:

Κωνσταντίνος Αγγελάκης-Γιώργος Σταματούρος 1-3 (6-11, 11-5, 4-11, 4-11)
Νίκος Αντωνιάδης-Τόμισλαβ Πουκάρ 1-3 (2-11, 12-10, 7-11, 6-11)
Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος-Ζοάο Μοντέιρο 0-3 (4-11, 7-11, 6-11)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πινγκ - Πονγκ

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Ολυμπιακός

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παναθηναϊκός

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ