Η Χεντ Ζάζα λατρεύει να παίζει πινγκ-πονγκ. Και από χθες λατρεύει να γράφει ιστορία! Η σκληρή δουλειά της την έφερε μέχρι το Τόκιο. Και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα παιδί στον κόσμο των μεγάλων. Μόνο που η Ζάζα δεν φοβάται να πρωταγωνιστήσει. Στον προκριματικό του τουρνουά, αντιμετώπισε την 39χρονη, πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λιου Τζια. Θα μπορούσε να […]

Η Χεντ Ζάζα λατρεύει να παίζει πινγκ-πονγκ. Και από χθες λατρεύει να γράφει ιστορία!

Η σκληρή δουλειά της την έφερε μέχρι το Τόκιο. Και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ένα παιδί στον κόσμο των μεγάλων. Μόνο που η Ζάζα δεν φοβάται να πρωταγωνιστήσει.

Στον προκριματικό του τουρνουά, αντιμετώπισε την 39χρονη, πρωταθλήτρια Ευρώπης, Λιου Τζια.

Θα μπορούσε να είναι και η μητέρα της. Η γεννημένη στο Πεκίνο, αλλά με τη σημαία της Αυστρίας στους ώμους της, έχει μία κόρη 10 ετών.

Όταν το πρωί, πριν τον αγώνα, η Τζία ενημέρωνε την κόρη της πως πρόκειται να αντιμετωπίσει ένα παιδί, δύο χρόνια μεγαλύτερή της, εκείνη την… προειδοποίησε: «Τότε καλύτερα να μην χάσεις».

Έτσι και έγινε. Η πρώτη συμμετοχή της Ζάζα, η οποία ξεκίνησε το πινγκ-πονγκ πριν από 7 χρόνια, στον κόσμο των Ολυμπιακών Αγώνων αποδείχτηκε σύντομη. Μα τόσο πλούσια σε συναισθήματα για τη 12χρονη από τη Συρία.

Σημαιοφόρος Ζάζα!

Μόλις την Παρασκευή, η Ζάζα είχε στα χέρια της τη σημαία της χώρας της. Και 24 ώρες αργότερα ζούσε το (σύντομο) όνειρό της. Συνάμα έγινε η νεότερη αθλήτρια που συμμετέχει στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του κόσμου, μόλις έξι μήνες μεγαλύτερη από την Σκάι Μπράουν, η οποία θα αγωνιστεί στο skateboard!

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με 4-0 σετ υπέρ της Αυστριακής, αν και η Ζάζα φρόντισε να κάνει δύσκολο κάθε κερδισμένο σετ για την αντίπαλό της. Το φινάλε είχε και… έπαθλο, μία selfie με την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Και μία ζεστή αγκαλιάς παρηγοριάς. Και δύναμης.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πινγκ - Πονγκ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ