Είναι μία από τις πολλές ιστορίες που κρύβουν πίσω τους οι Παραολυμπιακοί αγώνες. Ο 48χρονος Ιμπραχίμ Χαμαντού, ο οποίος συμμετέχει στους αγώνες του Τόκιο, στο πινγκ-πονγκ, σίγουρα ξεχωρίζει μεταξύ των συναθλητών του, αφού δεν έχει χέρια και αγωνίζεται κρατώντας τη ρακέτα με το…στόμα. Ο Αιγύπτιος έχει χάσει και τα δύο χέρια του σε ατύχημα με […]

Είναι μία από τις πολλές ιστορίες που κρύβουν πίσω τους οι Παραολυμπιακοί αγώνες.

Ο 48χρονος Ιμπραχίμ Χαμαντού, ο οποίος συμμετέχει στους αγώνες του Τόκιο, στο πινγκ-πονγκ, σίγουρα ξεχωρίζει μεταξύ των συναθλητών του, αφού δεν έχει χέρια και αγωνίζεται κρατώντας τη ρακέτα με το…στόμα.

Ο Αιγύπτιος έχει χάσει και τα δύο χέρια του σε ατύχημα με τρένο όταν ήταν μόλις 10 ετών. Μιλώντας για αυτό που βιώνει είπε:

”Θέλω να πω σε όλους πως τίποτα δεν είναι αδύνατο και πως όλοι μπορούν να κάνουν αυτό που αγαπούον, κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες. Η αναπηρία δεν είναι στα χέρια ή στα

πόδια, αλλά το να αποδέχεσαι ότι δεν μπορείς να κάνεις αυτό που σου αρέσει», δίνοντας ένα μάθημα ζωής.
Στον αγώνα με αντίπαλο Κορεάτη, έχασε, αλλά αυτό φυσικά δεν το πτόησε. Ο Χαμαντού πήρε ασημένιο μετάλλιο στους Παναφρικανικούς αγώνες το 2011 και το 2013, ενώ το 2016 στο Ρίο πήρε για πρώτη φορά μέρος σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Παραολυμπιακά Αθλήματα

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πινγκ - Πονγκ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ