Πολύ μεγάλη επιτυχία για την Ελληνίδα αθλήτρια.

Μία σπουδαία επιτυχία χάρισε στην Ελλάδα η Δέσποινα Γεωργιάδου. Η 31χρονου αθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας στο Κάιρο.

Πρόκειται για το μόλις δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ξιφασκία. Μετά από αυτή την επίδοση η Γεωργιάδου έδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι ένα από τα κορυφαία ονόματα στην παγκόσμια ξιφασκία.

Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού μπήκε στη φάση των 64 στη μάχη λόγω του καλού ranking που είχε και εκεί απέκλεισε εύκολα την Νικόλ Γούι από τη Σιγκαπούρη με 15-1.

Στη φάση των 32 επικράτησε της Ιταλίδας Μικέλα Μπατιστόν με 15-5 και στην φάση των 16 πήρε την νίκη κόντρα στην Αμερικανίδα Στόουν με 15-9.

Στους «16» πέτυχε μια ακόμα μεγάλη νίκη απέναντι στην Ισπανίδα Μάρτιν με 15-12 και εξασφάλισε την πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Εκεί απέναντι στην Άννα Μπάστα από το Αζερμπαϊτζάν (Νο.1), γνώρισε την ήττα με 15-9, χάνοντας την ευκαιρία να μπει στον τελικό. Παρόλα αυτά η Γεωργιάδου κατάφερε και πήρε το χάλκινο μετάλλιο και έγραψα με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία της ξιφασκίας κάνοντας όλους τους Έλληνες υπερήφανους. Στην πέμπτη θέση τερμάτισε να πούμε στο σημείο αυτό η Δώρα Γκουντούρα.

 

 

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πολεμικές Τέχνες

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ