Συνολικά 40 χώρες προτίθενται να σαμποτάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 σε περίπτωση συμμετοχής των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών.

Συνολικά 40 χώρες προτίθενται να σαμποτάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 σε περίπτωση συμμετοχής των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών.

Σε μία δήλωση «βόμβα» προχώρησε ο Πολωνός υπουργός αθλητισμού και τουρισμού, ο οποίος επισήμανε ότι θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση της Ολυμπιακής επιτροπής να ανοίξει τον δρόμο για την συμμετοχή των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, και απείλησε πως σε τέτοια περίπτωση ετοιμάζεται μαζικό μποϊκοτάζ από έναν συνδυασμό 40 χωρών ανάμεσα στις οποίες και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ο Καμίλ Μπορτνίτσζουκ, τοποθετήθηκε ύστερα από κοινή απόφαση που δημοσιοποιήσαν οι Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία και Πολωνία πως σκοπεύουν να μην αποδεχτούν ενδεχόμενη απόφαση για ρωσική και λευκορωσική συμμετοχή στην Ολυμπιάδα του 2024 και υποστήριξε πως ο συνασπισμός θα είναι τόσο μεγάλος που θα είναι ικανός να τινάξει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον… αέρα.

Από την άλλη, η Ολυμπιακή Επιτροπή, της οποίας η «υπερασπιστική γραμμή» βασίζεται στο γεγονός ότι κανένας αθλητής δεν πρέπει να τιμωρείται λόγω του διαβατηρίου του, «απάντησε» στις φήμες για μποϊκοτάζ, πως τέτοιες κινήσεις αντιτίθενται στο Ολυμπιακό ιδεώδες και ουδέποτε έχουν καταφέρει επί της ουσίας να ικανοποιήσουν κάποιο σκοπό.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Υπόλοιπα Αθλήματα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ