Ο  «ψυχρός» και όχι ανθρώπινος τρόπος που φέρθηκε η προπονήτρια στη Βαλίεβα, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης, και τελικά όλοι αναρωτιούνται ποιο μπορεί να είναι το κόστος για να παράγεις πρωταθλητές.

Ιστορική ήταν η επίδοση από την Καμίλα Βαλίεβα! Η 15χρονη αθλήτρια πέτυχε κάτι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ! Έκανε τετραπλή περιστροφή στο καλλιτεχνικό πατινάζ γυναικών. Έμοιαζε αδύνατη μέχρι που το κατάφερε το νεαρό κορίτσι. Στην συνέχεια το είδαμε και από την Τουρσόβα.

Αλλά μετά έσκασε το θέμα με το ντόπινγκ, μέχρι που το cas την δικαίωσε.

Πήρε την απόφαση, παρά τα οσα είχαν γίνει να συμμετάσχει και στον επόμενο αγώνα της.

Η Καμίλα Βαλίεβα, ολοκλήρωσε τον αγώνα της στο ελεύθερο πατινάζ με αρκετά λάθη και η προπονήτρια της, Ετερί Τουτμπερίτζε, αντί να της σταθεί όπως γίνεται σε ανάλογες περιπτώσεις ήταν πολύ ψυχρή και αρκετά αυστηρή απέναντι της.

«Γιατί σταμάτησες να αγωνίζεσαι; Γιατί το άφησες; Εξήγησέ μου, γιατί; Μετά το άξελ, κατέθεσες τα όπλα!».

Την έκπληξη του εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΔΟΕ για το περιστατικό.

«Όταν στη συνέχεια είδα πώς την υποδέχτηκε το στενότερο περιβάλλον της με τέτοια τρομερή ψυχρότητα, ήταν ανατριχιαστικό να το βλέπω αυτό. Αντί να την παρηγορούν, αντί να προσπαθήσουν να την βοηθήσουν».

Ο  «ψυχρός» και όχι ανθρώπινος τρόπος που φέρθηκε η προπονήτρια στη Βαλίεβα, έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης, και τελικά όλοι αναρωτιούνται ποιο μπορεί να είναι το κόστος για να παράγεις πρωταθλητές.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, μίλησε για την κατάσταση της Βαλίεβα

«Ανατριχιαστική ατμόσφαιρα. Ενοχλήθηκα πολύ με αυτά που είδα από την τηλεόραση. Είδα την πίεση που έχει ασκηθεί πάνω της, πίεση που είναι πέρα από την φαντασία μου.

Είναι ένα 15χρονο κορίτσι και το να την βλέπουμε να ταλαιπωρείται στον πάγο ενώ προσπαθεί να τελειώσει το πρόγραμμά της, είναι αποκρουστικό. Το έβλεπες στη γλώσσα του σώματός της ότι ήταν στρεσαρισμένη. Ισως έπρεπε να μην αγωνιστεί και να αφήσει πίσω της όλη αυτή την ιστορία.

Ενοιωθες την ανατριχιαστική ατμόσφαιρα, την απόσταση που υπήρχε και δεν μπορούσες να την βοηθήσεις. Και χειροτέρευε με την ώρα. Όλο αυτό δεν μου δίνει την πεποίθηση πως θα αντέξει η Καμίλα, άσχετα με το τι έγινε στο παρελθόν και τι θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Το πως αντιμετωπίζεις αθλητές 15 ετών με ψυχολογική πίεση, θέλει προσοχή. Το μόνο που εύχομαι στην Καμίλα είναι να έχει την υποστήριξη της οικογένειάς της και των φίλων της και όσους την βοηθούν σε αυτή την δύσκολη κατάσταση».

«Χρειάζεται ειδική διαχείριση το θέμα. Πρέπει να λυθούν ορισμένα ζητήματα και ήδη σκέφτεται λύσεις η Εκτελεστική Επιτροπή. Με σεβασμό προς την WADA πρέπει να δούμε πως θα προσαρμόσουμε τους κανόνες.

Υπάρχει ο προβληματισμός από πολλούς για το ποιο όριο ηλικίας είναι το πρέπον να αγωνίζονται σε διοργανώσεις ενήλικων. Αυτό θα πρέπει να το δουν οι παγκόσμιες ομοσπονδίες. Εμείς τους δίνουμε τροφή για σκέψη».

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Χειμερινά Αθλήματα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του Super Cup!
Ελλάδα

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια του Super Cup!