Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 θα έχουν κάτι ιδιαίτερα. Θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 4 έως 20 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο. Σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση που δημοσιεύτηκε το 2019, θα χρειαστούν περίπου 185 εκατομμύρια λίτρα για όλους τους Ολυμπιακούς χώρους, κατανάλωση σε μια περιοχή που επηρεάζεται διαρθρωτικά από ξηρασίες! Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου θα είναι […]

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 θα έχουν κάτι ιδιαίτερα. Θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 4 έως 20 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο. Σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση που δημοσιεύτηκε το 2019, θα χρειαστούν περίπου 185 εκατομμύρια λίτρα για όλους τους Ολυμπιακούς χώρους, κατανάλωση σε μια περιοχή που επηρεάζεται διαρθρωτικά από ξηρασίες!

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου θα είναι οι πρώτοι Χειμερινοί Αγώνες που θα βασίζονται εξ ολοκλήρου στην τεχνητή παραγωγή χιονιού – παρόλο που η προηγούμενη διοργάνωση του 2018 στη Νότια Κορέα είχε ήδη καταφύγει σε περίπου 90% ψεύτικη χιόνι.

«Η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων σε αυτή την περιοχή είναι μια παρέκκλιση, είναι ανεύθυνη», καταγγέλλει η γεωγράφος Κάρμεν ντε Γιονγκ, του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. «Θα μπορούσαμε επίσης να κάνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Σελήνη ή στον Άρη», λέει χλευαστικά.

Με την υπερθέρμανση του πλανήτη, «ανεξάρτητα από την τοποθεσία των Ολυμπιακών Αγώνων, θα υπάρχουν πάντα κανόνια χιονιού», προβλέπει ο Φλόριαν Χατζέρι, γενικός διευθυντής της TechnoAlpin για την Κίνα.

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Peйтинг Toп-10 Лучшиx Oнлaйн Кaзинo Poccии Пo Чecтнocти, Выплaтaм и Oтдaч
Uncategorized

Peйтинг Toп-10 Лучшиx Oнлaйн Кaзинo Poccии Пo Чecтнocти, Выплaтaм и Oтдaч

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα