Το ATP Cup είναι ο προπομπός για τους μεγάλους τενίστες πριν το Australian Open. Τσιτσιπάς, Τζόκοβιτς είναι ορισμένα από τα μεγάλα ονόματα αλλά με διαφορετικές διαδρομές. Αντίστροφα για τη νέα σεζόν μετρούν οι κορυφαίοι τενίστες, με τους περισσότερους μάλιστα να βρίσκονται ήδη στην Αυστραλία και να προετοιμάζονται για τα πρώτα τουρνουά του 2022, σύμφωνα με […]

Το ATP Cup είναι ο προπομπός για τους μεγάλους τενίστες πριν το Australian Open. Τσιτσιπάς, Τζόκοβιτς είναι ορισμένα από τα μεγάλα ονόματα αλλά με διαφορετικές διαδρομές.

Αντίστροφα για τη νέα σεζόν μετρούν οι κορυφαίοι τενίστες, με τους περισσότερους μάλιστα να βρίσκονται ήδη στην Αυστραλία και να προετοιμάζονται για τα πρώτα τουρνουά του 2022, σύμφωνα με το δημοσίευμα του TO10.gr.

Το πρώτο μεγάλο τουρνουά του νέου έτους είναι το ATP Cup (1/1 – 9/1), ένα πρωτάθλημα εθνικών ομάδων που εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας των τενιστών για το Australian Open. Στο εν λόγω τουρνουά θα αγωνιστούν οι κορυφαίοι τενίστες του κόσμου και θα είναι σαν ένα μικρό… Γκραντ Σλαμ. Ανάμεσα στους παίκτες που θα παίξει θα είναι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος τενίστας της χώρας μας, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Σίδνεϊ, θα ηγηθεί της προσπάθειας της ελληνικής ομάδας, στην οποία θα αγωνιστούν επίσης οι Μιχάλης Περβολαράκης, Πέτρος Τσιτσιπάς, Μάρκος Καλοβελώνης και Αριστοτέλης Θάνος, ενώ αρχηγός της γαλανόλευκης αποστολής είναι ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου, Απόστολος.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο μαζί με τις Πολωνία, Αργεντινή και Γεωργία, ενώ στην επόμενη φάση θα βρεθούν οι δύο χώρες που θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις. Σε αντίθεση με τον Στέφανο Τσιτσιπά, που εμβολιάστηκε και θα αγωνιστεί κανονικά στο ATP Cup του 2022, το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς, απέσυρε τη συμμετοχή του.

Ο Σέρβος δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, αλλά οι αυστηροί κανονισμοί των Αυστραλών για τον Covid-19 και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός τον ανάγκασαν να αποσύρει τη συμμετοχή του από το ATP Cup. Ο «Νόλε» παραμένει ανεμβολίαστος και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να χάσει ακόμα και το Australian Open. Όπως αναφέρουν τις τελευταίες ώρες στη Σερβία, ο Τζόκοβιτς είχε καταθέσει αίτημα για να λάβει ιατρική εξαίρεση και να ταξιδέψει στην Αυστραλία, χωρίς να χρειαστεί να εμβολιαστεί.

Το αίτημά του, ωστόσο, φαίνεται πως απορρίφθηκε. Τα ρεπορτάζ των Σέρβων, προς το παρόν, δεν επιβεβαιώνονται από την διοργανώτρια Αρχή του Australian Open, αλλά ούτε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Εάν ισχύουν, όμως, όσα αναφέρουν οι συμπατριώτες του, τότε ο Νόβακ θα τεθεί εκτός διοργάνωσης και διεκδίκησης του τίτλου, ενώ σίγουρα το Australian Open δεν θα έχει την αίγλη και τη λάμψη που θα περίμεναν οι διοργανωτές, οι θαυμαστές του Σέρβου τενίστα και φυσικά οι λάτρεις του τένις.

Υπενθυμίζουμε ότι το Australian Open θα ξεκινήσει στις 17 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς να βρίσκεται στον… αέρα και άπαντες να περιμένουν με αγωνία να μάθουν εάν ισχύουν τα ρεπορτάζ των Σέρβων και εάν τελικά θα αγωνιστεί ο Νόλε στο πρώτο Γκραντ Σλαμ του 2022.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα
Ποδόσφαιρο

Άρης: Αγωγή Καρυπίδη σε αθλητική εφημερίδα

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος
Ποδόσφαιρο

Λίβερπουλ: “Οι ρεντς προσφέρουν τριετές συμβόλαιο στον Αμορίμ”, αποκάλυψε Πορτογάλος δημοσιογράφος

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι
Ποδόσφαιρο

Opta: Ο υπερυπολογιστής της «βγάζει» πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι