Νέα διπλή επιτυχία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Με την κατάκτηση δύο ασημένιων μεταλλίων και φθάνοντας τα τέσσερα συνολικά έκλεισε η εθνική ομάδα κωπηλασίας την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Μπλεντ της Σλοβενίας.

Η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ ελαφρών βαρών και ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των τελικών, με τους δύο πρωταθλητές μας να κατακτούν τα ασημένια μετάλλια.

Η Καστοριανή κωπηλάτρια, που ήταν η μικρότερη σε ηλικία από όλες τις φιναλίστ, διεκδίκησε την πρώτη θέση από την έμπειρη Ρουμάνα Ιονέλα Κόσμιουκ η οποία τελικά πήρε το χρυσό μετάλλιο με 7:32.42.

Εκείνη τερμάτισε σε 7:35.14 και κατέκτησε το 2ο ασημένιο της μετάλλιο, ενώ στην 3η θέση ακολούθησε η Τσέχα Νεουχόρτοβα με 7:40.29.

Όπως δήλωσε η 21χρονη, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειάς της: «Ήταν μια πολύ δύσκολη κούρσα, το πάλεψα πολύ στην αρχή να κρατηθώ μπροστά.

Ήταν πολύ δύσκολη η αντίπαλός μου, μια πολύ έμπειρη αθλήτρια, διαχειρίστηκε πολύ καλά την κούρσα.

Κρατάω ότι ήταν μία από τις πιο δυνατές κούρσες που έχω τρέξει έως τώρα».

Η απονομή του μεταλλίου στην Αναστασίαδου:




«Ασημένια» η Αναστασιάδου:



Μια πολύ καλή αρχή έκανε ο Στέφανος Ντούσκος για φέτος με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο σκιφ Ανδρών, όπως ακριβώς και πέρυσι στο Μόναχο.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο νίκησε τον Γερμανό παγκόσμιο πρωταθλητή Όλιβερ Ζίντλερ που πήρε την 3η θέση, τερματίζοντας σε 6:48.14.

Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής τερμάτισε σε 6:47.87.

Το χρυσό μετάλλιο, όπως και πέρυσι, κατέληξε σε ολλανδικά χέρια και συγκεκριμένα στον Φαν Λιροπ με 6:46.91, που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην οκτάκωπο.

Όπως τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό το μετάλλιο. Στο σκιφ το βαρύ όλα είναι ανοιχτά, δεν υπάρχουν φαβορί.

Πίστεψα στις δυνάμεις μου, είδα τον κυματισμό και είχα συνέχεια το νου μου στο Γερμανό που ήταν και παραμένει το φαβορί σε κάποιες κούρσες και πίστευα ότι μπορούσα να το πάρω λόγω του κυματισμού που με ευνοεί .

Τα έδωσα όλα και είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στις προπονήσεις και πλέον βλέπουμε το Παγκόσμιο το Σεπτέμβριου, για να επαναλάβουμε αυτή την επιτυχία ή ακόμα και το χρυσό».

Η απονομή του μεταλλίου στον Στέφανο Ντούσκο:




«Ασημένιος» ο Στέφανος Ντούσκος:



Με τα τρία ασημένια και το ένα χάλκινο που κατέκτησε οι κωπηλάτες μας στο Μπλεντ η Ελλάδα πήρε την 11η θέση στον πίνακα των μεταλλίων του Ευρωπαϊκού.

Η Μεγάλη Βρετανία και Ρουμανία ήταν στις πρώτες θέσεις, κατακτώντας από πέντε χρυσά μετάλλια.

Συνολικά, από το 2007 στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα η χώρα μας έφθασε τα 38 μετάλλια, εκ των οποίων 21 χρυσά, 13 ασημένια και 4 χάλκινα.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Κωπηλασία

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ