Ο 26άχρονος τενίστας υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην καταφέρει να αγωνιστεί στο βρετανικό γκραν σλαμ.

Το Γουίμπλεντον αργεί ακόμα, ωστόσο ο προβληματισμός για τη συμμετοχή ή όχι του Ντανίιλ Μεντβέντεφ είναι έντονος.

Το βρετανικό γκραν σλαμ θα διεξαχθεί από τις 27 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου. Ο 26άχρονος τενίστας, όμως, δεν γνωρίζει προς το παρόν εάν θα μπορέσει να αγωνιστεί.

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, άλλωστε, να αποκλειστεί από τη διοργάνωση, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι διοργανωτές βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας τόσο για τους Ρώσους τενίστες όσο και για εκείνους από τη Λευκορωσία.

Προς το παρόν, αγωνίζονται κανονικά στα τουρνουά ATP, WTA και ITF, αλλά με ουδέτερη σημαία και, χωρίς φυσικά, να ακούγεται ο εθνικός ύμνος της χώρας τους.

Ο Βρετανός υπουργός Αθλητισμού, Νάιτζελ Χάντλεστον, δεν είναι αρνητικός στην προοπτική να αγωνιστούν. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε, θα πρέπει να είναι «πραγματικά ουδέτεροι».

Τόνισε, επίσης, πως θα πρέπει να διασφαλιστεί πως δεν υποστηρίζουν τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ούτε παίρνουν χρήματα από εκείνον. Σε αυτήν την περίπτωση ο αποκλεισμός τους θεωρείται «επιβεβλημένος».

«Κανένας αθλητής που παίζει υπό τη ρωσική σημαία δεν πρέπει να επιτρέπεται. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν. Αξιολογούμε ποιες απαιτήσεις μπορεί να χρειαστούμε», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ