Η νικήτρια του μεγάλου τελικού έγινε πλουσιότερη κατά 2.2 εκατομμύρια ευρώ και η χαμένη βολεύτηκε με τα μισά χρήματα.

Ώρα για τελικό στο γαλλικό όπεν, το Roland Garros. Στην μεγάλη αναμέτρηση ρίχτηκαν Σφίοντεκ και Γκοφ με στόχο τον τίτλο. Η 21χρονη Πολωνή είναι το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης και από την άλλη η 18χρονη Αμερικανίδα, ξεκίνησε την πορεία της στο τουρνουά στο νο23, και ήδη κέρδισε δέκα θέσεις.

Η νικήτρια του μεγάλου τελικού έγινε πλουσιότερη κατά 2.2 εκατομμύρια ευρώ και η χαμένη βολεύτηκε με τα μισά χρήματα.

Στο παρελθόν οι δύο τους είχαν βρεθεί άλλες δύο φορές με την Σφίοντεκ να είναι νικήτρια και στις δύο. Η Σβιόντεκ έτρεχε σερί με 34 διαδοχικές νίκες και πέντε σερί τρόπαια. Στην τροπαιοθήκη της έχει ήδη οκτώ. Η Γκοφ έχει μόνο δύο, αλλά είναι μικρή σε ηλικία. Το εκπληκτικό πριν τον αγώνα ήταν ότι στο major του Παρισιού δεν είχε χάσει σετ!

Χωρίς να της αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης στην αντίπαλο της η Σβίοντεκ κέρδισε το πρώτο σετ με 6-1. Με μόλις ένα χαμένο game έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της κορυφής, στο Roland Garros.

Η Γκοφ δεν μπόρεσε να κοιτάξει στα μάτια την αντίπαλο της  και δεν επέτρεψε στην Σβιόντεκ να στεφθεί  πρωταθλήτρια. Η Πολωνή κέρδισε και το δεύτερο σετ (6-3) και το Roland Garros.

Η Σβιόντεκ έγινε η τέταρτη γυναίκα στην Open Era (από το 1968 και έπειτα) που κατέκτησε πάνω από μια φορά το Γαλλικό Όπεν και σε ηλικία 21 ετών ή νεαρότερη. Οι άλλες τρεις είναι οι θρυλικές Μόνικα Σέλες, Στέφι Γκραφ και Κρις Έβερτ.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик
mostbet-ru-serg

Теннис Cегодня » Лайвскор, Результаты, Ставки И Статистик