Η Εθνική Ανδρών έχασε από την Κροατία στη Χαλκίδα, αλλά ελπίζει.

Παρά την ήττα με 31-26 από την Κροατία στη Χαλκίδα, η Εθνική Ελλάδας Ανδρών παραμένει δυνατά μέσα στο κόλπο της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρέμεινε στους 6 πόντους και την 6η και τελευταία αγωνιστική της προκριματικής φάσης θα φιλοξενηθεί από την Ολλανδία στο Άλμερε (30/04, 19.00).

Η «γαλανόλευλη» μπορεί να ηττήθηκε, αλλά τα αποτελέσματα των άλλων ομίλων ήταν ιδιαιτέρως ευνοϊκά, αφού Γεωργία, Τουρκία και Σλοβακία δεν κατάφεραν να πάρουν βαθμούς στην έδρα τους και παρέμειναν κάτω από την Ελλάδα στην ειδική βαθμολογία των 3ων των ομίλων.

Η Εθνική… κοίταξε στα μάτια την υπερδύναμη Κροατία των 20 μεταλλίων και στο πρώτο ημίχρονο (10-10) την υποχρέωσε σε παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη του διάρκεια, έχοντας τον Μπουκοβίνα σε εξαιρετική κατάσταση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εμπειρία της Κροατίας σε συνδυασμό με την ποιότητα του πλέι μέικερ της Μπαρτσελόνα Λούκα Τσίντριτς έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της, με την Ελλάδα να έχει περισσότερα γκολ στην επίθεση, αλλά μην έχει την ίδια εικόνα στην άμυνα.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Ζαραβίνας ανέφερε σχετικά: «Συγχαρητήρια στην Κροατία για τη νίκη, αλλά και στα δικά μας παιδιά για την μεγάλη προσπάθεια από την οποία είμαι ευχαριστημένος.

Κάποιες μικρές μικρές λεπτομέρειες επέτρεψαν να ανοίξει το σκορ.

Στο τελευταίο δίλεπτο θα έπρεπε να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, καθώς εάν αποφεύγαμε κάποια τεχνικά λάθη θα μπορούσε να κλείσει η διαφορά στα 2-3 γκολ.

Θεωρώ ότι η Κροατία είχε μία παραπάνω προστασία από τους διαιτητές ίσως και φυσιολογικά σαν υπερδύναμη που είναι.

Δεν κοιτάμε τους άλλους ομίλους, εμείς θέλουμε να πάρουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε.

Αφήνουμε πίσω το ματς, θα το αναλύσουμε και θα πάμε στην Ολλανδία για να δώσουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε».

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 5-4, 6-4, 6-5, 8-7, 10-10 (ημχ.), 12-14, 15-17, 18-20, 20-24, 23-26, 26-31.

Ελλάδα (Ζαραβίνας): Λιάπης 5, Μυλωνάς 4, Μάλλιος, Πασσιάς, Τόσκας 3, Μπουκοβίνας, Παπαβασίλης, Τζηράς 5, Κανδύλας, Παπαδιονυσίου 1, Κρητικός, Τσαναξίδης, Αραμπατζής 2, Παπαντωνόπουλος, Σάββας 6.

Κροατία (Πέρκοβατς): Κουζμάνοβιτς, Ντούβνιακ 2, Σόσταριτς 5, Στέπανσιτς 2, Σάρατς 5, Μάρας 3, Νατσίνοβιτς 2, Τσίντριτς 10, Μπρόζοβιτς, Ιβάνκοβιτς, Μάντιτς, Λούτσιν, Σίπιτς 2, Σέγκο, Γκλάβας, Γιέλινιτς.

Η βαθμολογία (Σε 5 ματς):
1. Κροατία 7
2. Ελλάδα 6
3. Ολλανδία 5
4. Βέλγιο 0
-Βέλγιο και Ολλανδία έχουν από ένα ματς λιγότερο.

Στα τελικά προκρίνονται οι δύο πρώτοι και οι τέσσερις καλύτεροι 3οι των ομίλων, χωρίς να υπολογίζονται τα αποτελέσματα με τους 4ους.




Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Χάντμπολ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν
Ποδόσφαιρο

Θέλει να «δέσει» τον Τεό Ερναντές η Μίλαν