Νίκη και αποθέωση για τους Έλληνες διεθνείς στη Χαλκίδα.

Την πρώτη νίκη της στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Χάντμπολ 2024 πέτυχε η Εθνική Ελλάδας στο κατάμεστο κλειστό της Χαλκίδας.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε με 32-28 της Ολλανδίας, σε ένα ματς που οι Έλληνες διεθνείς πήραν εξ αρχής το προβάδισμα και δεν το έχασαν μέχρι και το φινάλε.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ανατροπή, ισοφάρισαν σε 25-25, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Ζαραβίνα δεν… αυτοκτόνησαν στο φινάλε και με ψυχραιμία «κράτησαν» τη νίκη.

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 5-3, 7-6, 10-8, 11-10, 15-12 (ημ), 17-16, 20-18, 23-22, 25-25, 28-27, 32-28.

Ελλάδα (Ζαραβίνας): Παπαντωνόπουλος, Μπόσκος, Λιάπης 5, Μυλωνάς 5, Μάλλιος 4, Μιχαηλίδης, Πασσιάς 3, Τόσκας 5, Μπουκοβίνας, Παπαβασίλης, Δομπρής, Τζηράς 5, Κανδύλας, Παπαδιονυσίου 2, Αραμπατζής 2, Κεδέρης 1.

Ολλανδία: Ράβενσμπέργκεν, Σμιτς Κ. 7, Φερστάινεν 5, Μπένχαμεν 4, Στάβασδτ 3, Μπάιενς 3, Τεν Φέλντε 2, Σχάγκεν 2, Μπουμχούβερ 2, Σενάκερ, Κόιμαν, Σλούιτερς, Άνταμς, Σμιτς Τ., Σχέιμτς, Ντε Κνετ.

H βαθμολογία (Σε 2 παιχνίδια):

1. Κροατία 4
2. Ελλάδα 2
3. Ολλανδία 2
4. Βέλγιο 0

«Πετύχαμε μια τεράστια νίκη, είμαι τρισευτυχισμένος. Ήταν μια νίκη που την περιμέναμε πολλά χρόνια», ανέφερε σχετικά ο Δημήτρης Τζηράς.

Όπως πρόσθεσε: «Πλέον, ονειρευόμαστε την πρόκριση κι έχουν μείνει μερικά βήματα ακόμα για να την ολοκληρώσουμε. Η ομάδα είχε ψυχή και θέληση και στο τελευταίο πεντάλεπτο δείξαμε ποιος το ήθελε περισσότερο».

Ο Πέτρος Μπουκοβίνας, από την πλευρά του, τόνισε: «Τεράστια νίκη, τα συναισθήματα μας είναι απίστευτα, αλλά είναι μόνο το πρώτο βήμα. Θα προσπαθήσουμε να το διαχειριστούμε.

Παλέψαμε όλοι, ο ένας για τον άλλο. Κάναμε ένα τεράστιο ματς. Το γήπεδο ήταν γεμάτο με παιδάκια που μας έδωσαν απίστευτη ώθηση και ενέργεια. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Πανηγυρισμοί στην Χαλκίδα μετά την νίκη στο χάντμπολ:




Ελλάδα – Ολλανδία σε κατάμεστο γήπεδο στο χάντμπολ και πολλά συνθήματα:



Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Χάντμπολ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ