Θα παίξει για τον τίτλο κόντρα στον Ολυμπιακό με πλεονέκτημα έδρας.

Το εισιτήριο για τους τελικούς της Handball Premier πήρε η ΑΕΚ, που επικράτησε του Διομήδη με 23-22 στο κλειστό της Νέας Κίου και διπλασίασε τις νίκες της κόντρα στους Αργίτες.

Ο αγώνας ήταν πραγματικό ντέρμπι έως το τελευταίο δευτερόλεπτο, με εναλλαγές στο προβάδισμα και πολύ πάθος.

Στο 56:50 ο Διομήδης προηγήθηκε με 22-21 χάρη σε τέρμα του Τσιγαρίδα. Η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μαντάλινιτς στο 59:52.

Έπειτα από τάιμ άουτ του Γιώργου Ζαραβίνα, ο Τζίμπουλας επιχείρησε να σκοράρει με εναέριο, χωρίς επιτυχία, με τον Μάτσκεβιτς να μπλοκάρει την μπάλα.

Κατά την προσγείωσή του, μέσα στην περιοχή των έξι μέτρων, ο παίκτης του Διομήδη συγκρούστηκε με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, με τον τελευταίο στην προσπάθειά του να πασάρει να χρησιμοποιεί τον αγκώνα του και να βρίσκει στο πρόσωπο τον Τζίμπουλα.

Ύστερα από εξέταση του βίντεο, οι διαιτητές Νάσκος και Χαρίτσος τιμώρησαν με κόκκινη κάρτα τον Τζίμπουλα για παρεμπόδιση ρίψης, υπέδειξαν πέναλτι υπέρ της «Ένωσης» και τιμώρησαν με δίλεπτο τον Μάτσκεβιτς.

Το πέναλτι εκτέλεσε σε «νεκρό» χρόνο ο Ρογκούλσκι και διαμόρφωσε το τελικό σκορ (22-23).

Έτσι, στους τελικούς του πρωταθλήματος θα αναμετρηθούν ΑΕΚ και Ολυμπιακός, με το πλεονέκτημα έδρας να ανήκει στους «κιτρινόμαυρους», που τερμάτισαν πρώτοι στην κανονική περίοδο.

Η σειρά των τελικών θα ξεκινήσει στις 13 ή 14 Μαΐου και ο τίτλος του πρωταθλητή θα κριθεί στις τρεις νίκες.

Τα πεντάλεπτα: 3-3, 5-5, 8-7, 10-10, 13-12, 14-13 (ημ.), 15-16, 16-17, 17-18, 19-18, 21-20, 22-23.

Διομήδης Άργους (Ζαραβίνας): Κωστούλας, Τσάκαλος 4, Τζίμπουλας 4, Τσιγαρίδας 6, Τσβίγετιτς 3, Τερλέτσκι, Ασβεστάς, Χατζηκωνσταντίνου, Καϊμακάμης, Τότος, Μπετζιλαλί, Μάνθος 1, Μπεκιάρης, Άντζελιτς, Ζίφκοβιτς 3, Λιόλιος 1.

ΑΕΚ (Αλβανός): Μάτσκεβιτς, Αραμπατζής 2, Τικ 1, Μαντάλινιτς 5, Νικολαΐδης, Τσέπιτς 3, Καλαμάτας, Ηλιόπουλος 2, Παπαδιονυσίου 1, Λιάπης 2, Άρσιτς, Σόκολιτς 1, Τσιτομπί, Ρογκούλσκι 4, Λέμος, Κεδέρης 2.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Χάντμπολ

Ομάδες

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για ΑΕΚ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ