Το αντίπαλον δέος στην PGA TOUR έχει πίσω της τα πετροδολάρια της Σαουδικής Αραβίας. Το "όχι" του θρυλικού γκόλφερ να πάρει μέρος σ' αυτά, παρά τη μυθική προσφορά τους έχει βάλει φωτιά στο τουίτερ, όπου γνωρίζει αποθέωση. Όχι όμως και ο... Ντόναλντ Τραμπ!

Γκολφ: “Όχι” του Τάιγκερ Γουντς στα 700 εκ. της LIV! Το ευγενές σπορ της… ραβδοτρυποσφαίρισης δεν αφορά ιδιαιτέρως εμάς τους κοινούς θνητούς. Λεφτά δεν έχουμε να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη, τώρα; Ακριβώς όμως επειδή ενδιαφέρει κυρίως όσους έχουν τα λεφτά για ραπανάκια, ως μπίζνα είναι πολύ μεγάλη. Και ως τώρα, ο “βασιλιάς” της είναι η… μη κερδοσκοπική PGA TOUR. Η διοργανώτρια αρχή των πιο μεγάλων και σημαντικών τουρνουά παγκοσμίως, “παιδί” του Συνδέσμου Επαγγελματιών Γκόλφερ  (αυτό σημαίνει PGA).


Πέρυσι η PGA TOUR έκανε τζίρο 1 δισ. 200.000.000 δολάρια και μοίρασε σε τρόπαια περίπου το 17% αυτών των χρημάτων. Το γεγονός αυτό, αλλά και η ακατάπαυστη όρεξη των Σαουδαράβων να εμπλακούν σε κάθε τι αθλητικό, οδήγησαν στη δημιουργία της LIV. Από το λατινικό 54 (L = 50, IV=4), το απόλυτο σκορ στο γκολφ, η LIV είναι μια ιδιωτική πρωτοβουλία-αντίβαρο και αντίπαλος της PGA TOUR. Υπόσχεται ευρύτερη συμμετοχή και πολύ μεγαλύτερα τρόπαια σε όσους πάρουν μέρος στα τουρνουά της. Και, αρκετοί έχουν ήδη προσχωρήσει.

“Ναι” στα πετροδολάρια και νομικά μέτρα κατά της PGA

Τζάστιν Τζόνσον, Σέρχιο Γκαρσία, Μάρτιν Κέιμαν, Γκρέιμ ΜακΝτάουελ, Τσαρλς Σβάρτσελ, Λι Γουέστγουντ είναι μερικοί απ’ αυτούς που “υπέκυψαν” στα πετροδολάρια της LIV και παράτησαν την PGA TOUR. Διότι πρέπει να το πούμε κι αυτό. Για να αντιμετωπίσει τη νέα δύναμη στο χώρο, η παραδοσιακή PGA, αύξησε τα δικά της τρόπαια. Αλλά ξεκαθάρισε και ότι όποιος πάρει μέρος στα “αντίπαλα” τουρνουά γκολφ, δε θα μπορεί να παίρνει μέρος στα δικά της.


Αρκετοί επιφανείς γκόλφερ έχουν ήδη κινηθεί νομικά, με βάση τον αντιμονοπωλιακό νόμο των ΗΠΑ κατά αυτής της απόφασης. Τι θα γίνει, απομένει να φανεί. Πάντως, στο πλαίσιο της “μάχης”, η LIV έχει ήδη δώσει 150.000.000 δολάρια μπόνος στον Γουέστγουντ για να παίρνει μέρος στα τουρνουά της. Και, φυσικά, τεράστια ήταν η προσφορά της και στον μύθο του παιχνιδιού, Τάιγκερ Γουντς. Η πιο συντηρητική εκτίμηση είναι ότι τον πλησίασαν με 700.000.000 δολάρια! Αλλά άκουσαν ένα μεγαλοπρεπές “όχι”!

Φωτιά στο twitter για τον “πατριώτη Γουντς” – βολές κατά Τραμπ!

Το τουίτερ έχει πάρει “φωτιά” από τα σχόλια πάνω στο θέμα. Και ο Γουντς γνωρίζει αποθέωση για την “πατριωτική”, όπως την αποκαλούν, στάση του. Πολλοί θυμίζουν ότι τα μίντια έχουν τρέλα με την περιπετειώδη προσωπική ζωή του Γουντς. Αλλά τώρα που γυρίζει την πλάτη του στο σαουδαραβικό χρήμα, δε βρίσκουν ούτε μια καλή κουβέντα να πουν. Βεβαίως, το όλο θέμα έχει πάρει και πολιτικές διαστάσεις.

 

Διότι, βλέπετε υπάρχει και το άλλο στη μέση. Τα τουρνουά της Σαουδαραβικής LIV γίνονται σε γήπεδα γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ -καθώς, επίσης και με δική του συμμετοχή σ’ αυτά. Όμως, ο Τράμπ είχε, ως Πρόεδρος των ΗΠΑ, κατηγορήσει τη χώρα ότι βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους! Μύλος, δηλαδή. Ρε, τι τραβάνε, όμως κι αυτοί , οι… “φουκαριάρηδες”, οι γκόλφερ, ε;

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Γκολφ

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ