H Μαρία Σάκκαρη τα ξημερώματα της Πέμπτης απέδειξε με μια ακόμη σαρωτική εμφάνιση πως ανήκει στην ελίτ του παγκόσμιου τένις. Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, συνέχισε την ξέφρενη πορεία της στο US Open, αποκλείοντας την Καρολίνα Πλίσκοβα, άλλοτε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, και προκρίθηκε στα ημιτελικά του αμερικάνικου Grand Slam επικρατώντας με 2-0 σετ (6-4,6-4) σε […]

H Μαρία Σάκκαρη τα ξημερώματα της Πέμπτης απέδειξε με μια ακόμη σαρωτική εμφάνιση πως ανήκει στην ελίτ του παγκόσμιου τένις.

Συγκεκριμένα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, συνέχισε την ξέφρενη πορεία της στο US Open, αποκλείοντας την Καρολίνα Πλίσκοβα, άλλοτε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, και προκρίθηκε στα ημιτελικά του αμερικάνικου Grand Slam επικρατώντας με 2-0 σετ (6-4,6-4) σε 80 λεπτά.

Ως εκ τούτου, αυτή είναι η δεύτερη παρουσία της Μαρίας σε ημιτελική φάση Grand Slam φέτος, καθώς είχε προηγηθεί αυτή στο Roland Garros, όπου και ηττήθηκε από την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Η 18χρονη Ραντουκάνου στο δρόμο της Σάκκαρη για τον τελικό

Στα μόλις 18 της χρόνια η Βρετανίδα, Έμα Ραντουκάνου, βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση στη σύντομη καριέρα της. Καθώς στον 2ο ημιτελικό του US Open, θα μονομαχήσει με τη «δική μας» Μαρία Σάκκαρη.

O πρώτος ημιτελικός θα ξεκινήσει στις 02:00 και είναι ανάμεσα στην 19χρονη Λέιλα Φερνάντεζ και στο Νο2 κόσμου την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Το κορίτσι-θαύμα όπως την αποκαλούν στο Νησί, διαθέτει στόφα μιας σταρ. Καθώς εκτός από all around παίκτρια, διέπεται και από αγωνιστική ωριμότητα. Που δε συνάδει με το νεαρό της ηλικίας της.

Στοιχεία που φάνηκαν και στην πορεία της στο αμερικανικό Όπεν, όπου δεν έχει χάσει σετ. Ειδικότερα, η πιτσιρίκα Νο.150 στον κόσμο, επικράτησε της 24χρονης Ελβετίδας και χρυσής Ολυμπιονίκη Μπελίντα Μπέντσιτς (Νο.12) με 6-3, 6-4 σε μόνο 82 λεπτά και θα αντιμετωπίσει τώρα την Ελληνία πρωταθλήτρια.

Μάλιστα η Ραντουκάνου, αποτελεί την τρίτη τενίστρια εκτός Top 100 που καταφέρνει να περάσει στα ημιτελικά του τουρνουά, μετά τις Μπίλι Τζιν Κινγκ (1979) και Κιμ Κλάιστερς (2009).

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Emma Raducanu (@emmaraducanu)

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Τένις

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ