Με αλλαγές στα αθλήματα θα διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2028.

Ριζικές είναι οι αλλαγές στα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως έγινε γνωστό, από τους Αγώνες του 2028 δεν θα ξανά δούμε παραδοσιακά αθλήματα, όπως η άρση βαρών, η πυγμαχία και το μοντέρνο πένταθλο.

Τα μέλη της ΔΟΕ συνεδρίασαν και οριστικοποίησαν το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028, που θα γίνουν στο Λος Άντζελες. Οι αλλαγές είναι ριζικές, καθώς εκτός διοργάνωσης έμειναν η άρση βαρών, η πυγμαχία και το μοντέρνο πένταθλο. Στη θέση τους θα είναι τρία αθλήματα, που είδαμε για πρώτη φορά στο Τόκιο. Συγκεκριμένα, η ορειβασία, το σέρφινγκ και το σκέιντμπορντ.

Η απόφαση των Αθανάτων της ΔΟΕ δεν είναι πάντως οριστική. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δίνει στις τρεις παγκόσμιες Ομοσπονδίες, που είναι αρμόδιες για τα παραπάνω αθλήματα, έναν χρόνο περιθώριο, ώστε να συμμορφωθούν με τις προϋποθέσεις, που έχουν ορίσει.

Αν τελικά το κάνουν, τότε η άρση βαρών, η πυγμαχία και το μοντέρνο πένταθλο θα παραμείνουν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Μέχρι τότε θεωρούνται εκτός και η τελευταία τους παρουσία θα είναι στο Παρίσι το 2024.

Κατηγορίες Ειδήσεων

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Άρση Βαρών

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Πυγμαχία

Όλες οι τελευταίες Ειδήσεις για Υπόλοιπα Αθλήματα

GoogleNews Ακολουθήστε στο Google News - Sports365.gr για να μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις.

Ακουλουθήστε μας σε Facebook, Τwitter, Instagram και Youtube

Share   Tweet  

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ