Όταν τρέχεις εναντίον του χρόνου με απίστευτες ταχύτητες, αφού κάθε δέκατο του δευτερολέπτου μετράει στους αγώνες της Φόρμουλα 1.

Η αποτυχία από την επιτυχία κατά την διάρκεια ενός pit stop δεν είναι μακριά μιας και η συνολική διαδικασία έχει χρονική διάρκεια δύο έως τρία δευτερόλεπτα. Είκοσι και πλέον άτομα σε μία περίοδο 11 μηνών διεξάγουν πάνω από 3000 pit stop είτε αυτά είναι επίσημα είτε απλά προπόνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι αυτό της McLaren πριν χρόνια με τον τότε τεχνικό της διευθυντή Sam Michael, να διαπιστώνει ότι η ομάδα του χρειάζεται προπόνηση στα pit stop και ουσιαστικά να υποχρεώνει όλους τους μηχανικούς σε ένα τριήμερο να διαπράξουν 850 pit stop!

Το 90% των pit stop είναι αλάνθαστο όταν όμως γίνεται λάθος, συνήθως η ομάδα και ο οδηγός το πληρώνουν ακριβά. 

Red Bull sets another world record for fastest pit stop

Η μάχη με τον χρόνο εκεί που ο καθένας πρέπει να αποδείξει πόσο τέλεια πρέπει να κάνει τη δουλειά του είναι Στη Formula 1 τα λάθη πληρώνονται πολύ ακριβά… κάτι που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον εκατομμυρίων φιλάθλων της Formula 1. Ο λόγος για κάθε επίσκεψη μονοθεσίου στα pits που πολλές φορές κρύβει απρόοπτα…

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις 10 κορυφαίες στιγμές στα pits της Formula 1. Από ελαστικά που δεν έχουν κουμπώσει και τρέχουν… μόνα τους, συγκρούσεις εντός του pit lane μέχρι και φωτιές που λίγο έλειψαν να κοστίσουν ανθρώπινες ζωές.

Το συμπέρασμα σε κάθε περίπτωση είναι ένα: «Τα λάθη πληρώνονται» και στη Formula 1 πολύ ακριβά…